Založ si blog

Zo sľubov vznikol podraz

Zatiaľ čo aktuálne svet sužuje vojna na pandémiu Covidu-19 ľudia pomaly zabúdajú. Jedinou pripomienkou je už len fakt, že respirátory stále skrývajú tváre tých, ktorí sa boja. Na toto respiračné ochorenie zabudol pravdepodobne aj aj sám minister školstva Branislav Gröhling. Ten sa začiatkom roka 2022 rázne ohradil proti protestu  voči maturitným skúškam. Tohtoročný maturanti požadovali ich zrušenie, tak ako bolo vyhovené žiakom z predošlých dvoch rokov. Necítili sa dostatočne pripravení a chceli spravodlivosť. Viackrát už bolo v histórií pandémie dokázané, že dištančná forma vzdelávania nie je dostatočná. Zanedbávali ju ako žiaci, tak aj učitelia. Technické vybavenie tiež nebolo každému k dispozícií. Namiesto pochopenia však prišla rana. Branislav Gröhling na tlačovke oznámil, že maturitné skúšky sa v tomto roku rušiť nebudú. Zdôraznil, že verí v prípravu žiakov na školách. Dodal, že si uvedomuje situáciu a študentom poskytol symbolických pätnásť minút navyše pri skúškach. Prisľúbil, že testy zohľadnia dištančnú výuku, a podľa toho budú vytvorené. Nadišiel deň D, a nie len maturanti, ale aj široká verejnosť zostala nepekne zaskočená. Testy, ktoré dostali mali dátum 2020. V tom čase ešte Covid- 19 len začínal, takže možno predpokladať, že v nich žiadne úľavy neboli. Minister školstva na svojich sociálnych sieťach výnimočne mlčal. Maturanti sa ale rozhodli, že nebudú. Každé médium zazdieľalo výpovede nešťastných a oklamaných študentov a testy, ktoré písali. Videli neprávosť len oni? Pri hovore s riaditeľkou NÚCEM, Romanou Kanovskou, poznamenala, že testy boli konzultované s viacerými pedagógmi, ktorí schválili ich postup na maturitné skúšky. Kde teda nastala chyba? Po pár dňoch ticha vyšiel verdikt. Romana Kanovská oficiálne odstúpila z pozície. Žeby konečne prišiel na psa mráz?

Fox

Médiá s humorom

24.04.2022

Médiá sú v našom svete neodmysliteľnou súčasťou života. Majú za úlohu rýchlo a efektívne informovať ľudí o politickom dianí, svetových novinkách atď. Prepáčte, opravím sa. Aktívne trepať kraviny, rozoberať nepodstatnosti a dôležité veci riešiť, až keď im rozzúrený dav rozbije okno na dome. Aspoň ja mám ten pocit. Vo všeobecnosti sú médiá ale veľmi [...]

Konečne vo väzbe

24.04.2022

Celé Slovensko vedelo, kde by mal byť a až teraz sa tam konečne dostal. Vyzerá to tak, že Robert Kaliňák má vážny problém. Bývalého ministra vnútra známeho ako milovníka strany Slovenskej sociálnej demokracie 20.4. 2022 v ranných hodinách vyviedla NAKA. Podľa dostupných informácií je obvinený zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny spolu s expremiérom [...]

vodná nádrž, Nová Bystrica, mReportér

Zábery na vodnú nádrž a okolie zo severu Slovenska sú pastvou pre oči. Takúto prírodu stojí za to vidieť

26.06.2024 05:00

Krásne zábery zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

eliskaistokova

Sloboda prejavu - Sloboda mysle :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3643x
Priemerná čítanosť článkov: 1214x

Autor blogu

Kategórie

Archív